Bel +31 (0)70 4442661 of mail info@gefken.nl
Eigen fabriek in Nederland
Maatwerk van begin tot eind

systeemintegratie in uw koffers of flightcases

Om elektronische systemen zoals alarmsystemen, domotica oplossingen en verlichtingssystemen compleet werkend aan potentiële klanten te presenteren worden deze steeds vaker ingebouwd in koffers of flightcases. Compleet aangesloten en werkend, plug and play. Of op zo’n manier ingebouwd dat een complete range oplaadbare devices middels één stekker in de koffer opgeladen kan worden en de devices altijd opgeladen gepresenteerd kunnen worden. In al deze gevallen kan bij ieder klantbezoek het product onmiddellijk werkend gepresenteerd worden. Zonder lange voorbereidingstijd, wel zo fijn voor u en uw gesprekspartner. Professioneel en tijdbesparend. Hierbij is een professionele uitvoering en uitstraling van de koffers of flightcases uiteraard van het grootste belang om een overtuigende presentatie te kunnen geven.

Ook worden totale systemen vaak ingebouwd in koffers of flightcases om bepaalde werkzaamheden op locatie te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan handzame flightcases, kleiner dan een reiskoffer, volledig ingericht als mobiele incheckbalie voor luchtvaartmaatschappijen. Of een IP67 waterdichte kunststof koffer met uittrekbaar handvat en wielen uitgevoerd als mobiele identificatiekit, inclusief laptop, vingerafdrukscanner en irisscanner. Maar ook eenvoudigere systemen worden steeds vaker geïntegreerd in een koffer of flightcase om in het veld metingen te kunnen verrichten en te registreren. Bijvoorbeeld systemen waarbij mini-PC of laptop samen met diverse specifieke randapparatuur aangesloten, van stroom voorzien en compleet werkend worden ingebouwd in een handzame koffer op maat voor servicemonteurs. Hierbij is een professionele, duurzame en solide uitvoering van groot belang voor de productiviteit van de gebruikers en de optimale bescherming van uw apparatuur.

Mobility Solutions

Oplossingen tot in detail

Gefken is specialist en totaalpartner op dit gebied en denkt in alle gevallen met u mee. Van concept tot en met productie. Van het type koffer tot de wijze van inbouwen. Waar staan we dan zoal bij stil? Enkele belangrijke onderwerpen zijn kabelmanagement, warmteontwikkeling, gebruiksgemak en mate van integratie.

Bij kabelmanagement bekijken we hoe kabels van en naar randapparatuur of voedingen lopen, zijn de standaard meegeleverde kabels de juiste lengte, hoe worden kabels weggewerkt in het interieur en hoe kunnen voedingen het beste aangesloten worden op de eventuele centrale stroomvoorziening in de koffer of flightcase?

Omdat sommige apparatuur warm wordt tijdens gebruik kijken we ook naar de warmteontwikkeling. Indien voedingen bijvoorbeeld weggewerkt en afgedekt worden kan er zich in een dergelijk compartiment dusdanig veel warmte ontwikkelen dat systemen schade op kunnen lopen of tijdelijk uitvallen. Een passieve koeling in de vorm van koelsleuven kan dan al uitkomst bieden, maar soms is een actieve koeling door één of meerdere ventilatoren in de koffer of flightcase te integreren noodzakelijk. Ook dit verzorgen wij uiteraard.

Of het systeem in de koffers of flightcases nu voor presentatiedoeleinden of voor werkzaamheden op locatie dient, het gebruiksgemak voor de gebruiker staat voorop. Zo denken we samen met u na over de beste indeling, over het werkproces en of de koffer ook stand-alone, dus zonder externe stroomvoorziening maar met een geïntegreerde accu, gebruikt moet kunnen worden.

Vaak komt dan ook naar voren of systemen volledig ingebouwd moeten worden zodat gebruikers geen kabels kunnen verwisselen, of dat de gebruikers wel eenvoudig reeds aangesloten kabels moeten kunnen bereiken. In dit stadium maken we ook vaak de afweging van welke materialen we het interieur produceren. Een gefreesd schuiminterieur, een aluminium montagepaneel waar apparatuur op en voedingen onder gemonteerd worden, een vacuüm gevormd sterk kunststof interieur, of wellicht een combinatie van meerdere materialen en technieken.

Mobility Solutions

Maatwerk tot en met

De koffer of flightcase wordt vervolgens door een van onze product engineers ontworpen. Volledig op maat, indien gewenst in uw huisstijl en uiteraard volgens de specificaties die passen bij het type gebruik.

Als fabrikant van de koffers of flightcases is onze rol bij zogenaamde systeemintegratie, of ‘mobility solutions’ zoals wij het ook noemen, door de jaren heen steeds groter geworden. Hierin is de keuze van u als klant uiteraard leidend, maar nadat we een analyse van de beste indeling hebben gemaakt zijn er grofweg drie mogelijkheden:

  • Voorbereiding op integratie: Wij zorgen dat de koffers of flightcases volledig op maat worden geleverd inclusief interieur. Kabeldoorvoeren en montagemogelijkheden worden door ons voorbereid zodat u het systeem zelf kunt inbouwen. Connectoren worden eventueel meegeleverd en uitsparingen om deze eenvoudig in te monteren zijn reeds door ons gemaakt.
  • Semi-volledig integratie: In dit geval zorgen wij naast de voorbereiding op integratie dat benodigde elektronica, die geen onderdeel van uw systeem is, aangesloten is. Eenvoudig gezegd zorgen we dat er voldoende stopcontacten en andere gewenste connectoren aanwezig en aangesloten zijn. Bijvoorbeeld door een stekkerblok te integreren in de koffer of flightcase en deze aan te sluiten op één centrale stroomvoorziening aan de buitenkant. Het inbouwen van het systeem is in dit geval nog eenvoudiger en de klant hoeft geen elektronica van buiten zijn scope te installeren.
  • Volledige integratie: In deze, meest uitgebreide, vorm nemen wij u al het installatiewerk uit handen. Om dit in goede banen te leiden ontvangen we graag een installatieplan van uw te integreren systeem zodat we het geheel op de juiste wijze kunnen installeren en testen. De verschillende componenten worden door u bij ons aangeleverd en wij leveren de koffers of flightcases volledig gebruiksklaar bij u aan zodat u deze direct in gebruik kunt nemen.

Wat voor systeem u ook wenst te integreren om aan uw klanten te presenteren of om op locatie mee te kunnen werken, met onze kennis en productiemogelijkheden hebben we altijd een oplossing in huis.

Mobility Solutions